Waarom MIRA ?

Hashtag

GO! middenschool MIRA is een warme, positieve en sportieve school waar iedereen iedereen kent. Je goed in je vel voelen vinden wij belangrijk omdat we ervan overtuigd zijn dat je zo het beste leert. De spreuk: “Een gezonde geest in een gezond lichaam” past perfect. 

Wij willen dat leerlingen met veel #goesting naar school gaan. Dit doen we door onze  #positieve
 #persoonlijke #betrokken aanpak waar we de lerende centraal zetten. 

positiefbetrokkenpersoonlijk
De leerlingen, de ouders, de omgeving... worden nauw #betrokken bij de school. We luisteren naar hun interesses en ideeën waardoor ze gestimuleerd worden om een actieve rol te nemen in onze school. We zijn een open en brede school zijn waar iedereen zich thuis voelt.

De maatschappij verandert constant  en we willen jongeren groeikansen aanbieden.  De lat ligt hoog en naast het verwerven van kennis, zetten we ook in op de vaardigheden, competenties en kwaliteiten van de leerlingen.

competentie

Zo spelen we als school in op de veranderende samenleving en arbeidsmarkt. We stimuleren een leerling in zijn totale ontwikkeling waardoor hij of zij een actieve rol zal opnemen in de maatschappij van te toekomst.  #MIRA_inbeweging 

Wij bieden leerlingenbegeleiding aan. Ieder kind wordt begeleid in zijn of haar zelfvertrouwen, doelgerichtheid, vermogen tot zelfreflectie, inzicht in zijn of haar mogelijkheden, eigen leerstijl... Op deze manier krijgt de leerling optimale groeikansen in de individuele ontplooiing. Uitdagend onderwijs op maat is een missie.

Kortom. GO! middenschool MIRA beweegt!